Leul a devenit moneda recomandata la creditul de nevoi personale

Foto: Stuart Miles/ FreeDigitalPhotos.net

ExpertulBanilor.ro recomanda creditele in lei pentru cei care isi doresc sa solicite un imprumut de nevoi personale. Costurile sunt acum egale cu cele ale creditelor in euro.

Ce moneda este mai buna la un credit de nevoi personale? Bancile au rezolvat aceasta dilema, scumpind masiv creditele in euro, in ultimii ani. Astfel, acestea au ajuns sa aiba costuri aproape egale cu cele ale creditelor in lei.

Cele mai bune oferte pentru creditele in euro au o DAE de 14-15%. Acelasi cost il au insa si cele mai bune oferte de credite in lei.

Prin urmare, nu mai este niciun avantaj de cost in a obtine un credit in valuta pentru nevoi personale.

Majoritatea ofertelor de credite de nevoi personale au dobanzi fixe, astfel ca rata lunara nu se modifica pe toata durata contractului.  Dimpotriva, creditul in euro a devenit mai dezavantajos, din cauza riscului valutar. Daca leul se depreciaza, suma de plata in lei poate sa creasca.

Diferenta mare de dobanda intre creditele in lei si cele in valuta a reprezentat principalul motiv pentru care clientii au ales in trecut sa se imprumute in euro. Acum ca diferenta de dobanda a disparut, creditul in lei nu are rost sa fie ocolit.

ExpertulBanilor.ro iti permite sa compari exact imprumuturile in valuta cu cele in lei, cu ajutorul Calculatorului Credit in lei sau euro. Acesta simuleaza evolutia sumei de plata in timp, in baza evolutiilor financiare din ultimii ani. Astfel, poti vedea exact care ar fi fost suma de plata, atat in situatia in care ai fi obtinut un credit in lei cat si pentru varianta in euro.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult