Jumatate dintre tichetele Rabla au fost rezervate

dacia-loganAproape jumatate dintre tichetele Rabla alocate in programul din 2015 au fost deja rezervate. Cumparatorii de masini noi mai au la dispozitie inca 3 luni pentru a se inscrie.

In 2015, programul Rabla a demarat la sfarsitul lunii aprilie si in numai 2 luni s-au rezervat deja peste 10.000 de tichete, informeaza Autoritatea Fondului pentru Mediu (AFM), autoritatea ce administreaza programul.

Tichetul poate fi rezervat pentru o perioada de 3 luni, timp in care persoanele trebuie sa isi caseze masina veche si sa prezinte documentatia necesara la dealer.

Desi s-au facut multe rezervari, foarte putine au fost pana acum finalizate. AFM a aprobat plata primei de casare pentru cumpararea de 589 de autovehicule, iar 210 dosare au fost respinse.

Bugetul alocat pentru 2015 permite acordarea de 25.000 de prime de casare, din care 20.000 sunt alocate exclusiv pentru persoanele fizice.

La achizitia unei masini noi, statul plateste o singura prima in valoare de 6.500 lei. Suplimentar, se mai poate acorda un eco-bonus, de pana la 2.500 lei.

Persoanele interesate sa obtina subventia de stat pot depune dosare pana pe 30 septembrie 2015, la sediul AFM. Procedura pentru obtinerea primei de casare este prezentata de Expertul Banilor in ghidul programului Rabla.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult