Internet banking BCR: Transferurile bancare au devenit un lux

bcr-24-banking1BCR forteaza clientii sa aleaga pachetul de cont curent cel mai scump, daca vor sa aiba posibilitatea sa faca transferuri bancare prin internet banking.

Avantajul platformelor de internet banking este ca poti face tranzactii de acasa, fara sa te mai deplasezi la banca. Una din operatiunile de baza este posibilitatea de a face un transfer bancar, catre un client care are cont bancar la aceeasi banca sau la o alta banca.

Acesta operatiune simpla este piatra de temelie a oricarei aplicatii de internet banking, astfel ca in mod normal, nici nu ti-ai putea imagina ca nu poate fi disponibila. La BCR, situatia este insa diferita.

Doar pachetul cel mai scump permite transferuri bancare

BCR ofera 3 pachete de cont curent, ce includ acces la internet banking. Numai ca operatiunile care se pot efectua prin internet banking difera in functie de pachetul ales.

Pentru cei interesati de plati interbancare si intrabancare, doar pachetul cel mai scump include aceasta optiune. Aceasta facilitate vine insa la un cost foarte piperat. Clientii trebuie sa plateasca un abonament de 12,5 lei pe luna.

In schimb, ei nu mai platesc niciun comision pentru platile (interbancare si intrabancare) pe care le efectueaza. Prin urmare, daca esti un client activ si faci multe plati pe luna (minim 3-4), pachetul devine avantajos. Daca insa vrei sa faci transferuri bancare doar in mod ocazional, atunci costurile sunt nejustificat de mari.

Atentie
Multe banci au parteneriate cu diversi furnizori de utilizati (telefonie, gaze, electricitate) si permit plata facturilor fara comisioane. Din acest motiv, platile inter- si intra-bancare sunt utilizate mai rar de catre consumatori.

Celelalte 2 pachete de cont curent de la BCR nu permit transferuri bancare. Astfel, desi ai acces la internet banking, nu-l poti folosi pentru a transfera bani, prin virament bancar. Poti face doar plati de facturi, folosind sabloanele prestabilite de banca. Iar, daca furnizorul tau de utilitati nu are un sablon pentru plata facturii in aplicatia BCR, nu-ti vei putea plati facturile pe internet si vei fi obligat sa mergi la ghiseu.

Restul bancilor nu restrictioneaza aplicatia de internet banking

Din informatiile disponibile, ExpertulBanilor.ro nu are cunostinta de vreun caz similar, in care o banca sa restrictioneze operatiunile care se pot derula prin internet banking.

Acest lucru este contraproductiv, pentru ca cu cat un client poate face mai multe operatiuni, cu atat genereaza mai multe comisioane pentru banca.

In mod normal, comisionul de administrare pentru un pachet de cont curent care iti permite acces complet la internet banking este aproximativ 5 lei pe luna, de 2,5 ori mai ieftin decat la BCR.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult