Nu va pacaliti cu magnetii care economisesc combustibil!

O serie de website-uri pretind ca instalarea unor inele magnetice poate face ca autoturismul sa consume mai putin combustibil. ExpertulBanilor va prezinta de ce au fost interzise aceste produse in Statele Unite.

Foto: supakitmod/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: supakitmod/ FreeDigitalPhotos.net

Pretul combustibililor a crescut foarte mult in ultimii ani, iar unii comercianti au venit cu o solutie pentru ca masina sa consume mai putina benzina sau motorina. Acestia vand dispozitive magnetice care ar reduce cu aproape cu 20% consumul.

Cum functioneaza produsul?

Cei care vand aceste dispozitive spun ca aparatul functioneaza prin procesul de “ionizare prin rezonanta”: magnetii indeparteaza lanturile de hidrocarburi din combustibil si imbunatateste amestecul cu lanturile de oxigen, pentru o ardere completa.

In acest fel, se va mari puterea de tractiune a motorului si se va ajunge la un consum mai mic de combustibil. Site-urile respective prezinta multe alte informatii tehnice despre procedura, astfel ca totul pare fundamentat stiintific.

Dincolo de consumul redus de combustibil, dispozitivele ar diminua costurile de intretinere ale motorului si ar spori durata sa de viata.

Mai mult, credibilitatea acestor produse este intarita si de un reportaj ProTV, care analizeaza eficienta acestor produse. In acest reportaj, sunt intervievati cei care vand produsele, iar afirmatiile lor sunt luate de reporterii ProTV ca adevaruri de necontestat.

Aceste produse sunt interzise in SUA pentru reclama inselatoare

ExpertulBanilor.ro nu are niciun fel de pregatire tehnica pentru a putea analiza daca aceste dispozitive functioneaza asa cum spun cei care le vand. Acelasi lucru se intampla insa si cu majoritatea consumatorilor, care ajung sa le cumpere.

Inainte de a achizitiona un astfel de produs, este important de stiut ca ele au fost interzise de la vanzare in Statele Unite, inca din august 2006. Federal Trade Commission – autoritatea americana care protejeaza consumatorii – a interzis pe viata producerea si vanzarea dispozitivelor magnetice de reducere a combustibilului.

In plus, producatorii au fost obligati sa plateasca daune de 4,2 milioane dolari pentru reclama inselatoare.

FTC a inceput demersurile pentru stoparea vanzarilor inca din 2004, cand a dat in judecata producatorii si vanzatorii, pe motiv ca magnetii nu economisesc combustibil si nu reduc emisiile. Principalul canal de vanzare era internetul, consumatorii fiiind atrasi cu mesaje false, precum: reducerea consumului cu 27% deoarece ajuta combustibilul sa arda mai bine, reducerea emisiilor cu 43%, un motor mai silentios, mareste cu 10% puterea motorului.

 

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=mkiqGbBEOns[/youtube]

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult