Inchidere cont curent: Care este procedura?

Foto: Jeroen van Oostrom/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: Jeroen van Oostrom/ FreeDigitalPhotos.net

Conturile bancare pe care nu le mai folosesti trebuie inchise, deoarece banca va continua sa perceapa comisioane. ExpertulBanilor.ro iti arata procedura de inchidere a unui cont curent.

Majoritatea angajatorilor obliga salariatii sa isi deschida conturi curente la o anumita banca. Astfel ca atunci cand o persoana isi schimba locul de munca, isi muta automat si salariul la o alta banca.

Nu sunt putine cazurile cand salariatii uita sa mai inchida conturile bancare deschise anterior, de care nu mai au nevoie.

Este important de stiut ca aceste conturi nu se inchid automat de catre banca. In general, ele raman active iar banca va continua sa perceapa mai departe comisioane de administrare. Cum aceste comisioane s-au majorat substantial, datoria se poate acumula in timp.

In mod normal, bancile nu ar trebui sa raporteze clientii la Biroul de Credit pentru aceste datorii, insa daca ai avut anterior si descoperit de cont, acest lucru se poate intampla. Varianta cea mai sigura este inchizi conturile de care nu mai ai nevoie.

Care este procedura?

Pentru a inchide un cont bancar, trebuie sa mergi intr-o unitate. In anumite cazuri, poti face aceasta procedura in orice unitate din reteaua bancii. In alte cazuri, trebuie sa te prezinti in unitatea in care ai fost atunci cand ai deschis contul. Te poti informa in prealabil, sunand la call-centerul bancii.

In unitate, trebuie completat un formular special, unde bifezi optiunea de inchidere a contului bancar.

Ulterior, este important sa soliciti de la banca un document care sa ateste faptul ca s-a inchis contul. Conform legii, bancile sunt obligate sa prezinte clientilor o dovada in acest sens.

De multe ori, insa, acest lucru nu se intampla. In cazul in care functionarul bancar iti spune ca nu iti poate oferi un astfel de document, solicita sa iti faca o copie dupa cererea de inchidere a contului curent, stampilata de banca.

Pastreaza aceasta copie, deoarece au fost cazuri cand clientii au solicitat inchiderea unui cont, dar operatiunea nu s-a procesat. Cum nu aveau nicio dovada ca au cerut inchiderea contului, au fost pusi in situatia de a plati din urma noi comisioanele de administrare si de a face apoi o noua cerere de inchidere de cont.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

2 Comentarii
  • am o altfel de problema daca ma puteti ajuta….trebuie sa scriu o cerere de mana catre cei de la euroline-cards pentru a ma scoate ca rau platnic impreuna cu o copie de buletin si sa imi trimita o dovada a inchiderii contului meu si cum ca nu mai figurez cu datorii la iei.Problema e ca nu stiu cum sa o formulez sa fie bine sa nu ii jignesc prin vreo virglula ca sunt f sensibili.ma puteti ajuta cu aceasta problema?
    Multumesc anticipat.

  • buna ziua

    spuneti mi va rog cum pot obtine un formular de inchidere de cont la unicredit bank, pentru a l semna electronic, deoarece nu sunt in tara,

    multumesc

Comentariile sunt inchise.