Incep inscrierile dealerilor auto in programul Rabla

ExpertulBanilor.roAutoritatea Fondului pentru Mediu (AFM) a anuntat startul programului Rabla 2013, prin demararea procedurilor de inscriere a dealerilor auto si a colectorilor. ExpertulBanilor.ro va prezinta schema de derulare a programului.

Termenul limita pentru depunerea dosarelor de catre dealeri si colectori este 23 mai 2013.

Dupa validarea acestora, cei interesati isi vor putea casa masina veche pentru a cumpara una noua, ceea ce inseamna ca programul va incepe probabil sa functioneze spre sfarsitul lunii mai – inceputul lui iunie.

Pentru a ajuta consumatorii sa participe in acest program, ExpertulBanilor.ro a realizat un ghid cu sfaturi practice pentru Programul Rabla, care prezinta:
–    conditiile in care se poate beneficia de prima de casare in 2013;
–    actele necesare in programul Rabla pentru a putea cumpara o masina noua;
–    pasii de urmat in programul Rabla, de la casarea masinii pana la inscrierea pe listele unui dealer si efectuarea platii.

In 2013, AFM va emite 20.000 de tichete, din care 17.000 vor fi destinate persoanelor fizice si juridice, iar 3.000 institutiilor publice.

Repartizarea tichetelor pe judete va tine cont de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene, astfel ca tichetele nu vor fi repartizate in mod egal intre judete.

Spre deosebire de anul trecut, in 2013, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitia unei masini noi. Valoarea unui tichet este de 6.500 lei.

O alta noutate este ca va exista o singura etapa de derulare a programului, care se va incheia pe 20 noiembrie 2013.

Programul Rabla a fost introdus in 2005, iar pana acum s-au casat 459.000 de autoturisme uzate si s-au cumparat, in schimb, peste 225.000 de autoturisme noi.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult