Impozitul pe venit va putea fi achitat online din toamna

Foto: Naypong/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: Naypong/ FreeDigitalPhotos.net

Impozitele si contributiile sociale datorate catre bugetul de stat ar putea fi achitate online, din toamna acestui an, ne asigura ministrul de finante.

Platforma Ghiseu.ro ar putea fi extinsa in curand pentru a acoperi si plata impozitelor si contributiilor sociale. Acest lucru va permite contribuabililor sa isi achite datoriile catre stat, intr-o maniera mult mai simpla.

Noi dorim sa implementam o modalitate rapida si imediata de plata online, de plata cu cardul si de aceea am trecut la acesta modalitate usoara de plata a taxelor si ne-am inrolat in Ghiseul.ro, care va putea fi utilizata din aceasta toamna”, a declarat ministrul de finante, Anca Dragu.

In prezent, datoriile catre bugetul de stat pot fi achitate fie la ghiseele administratiei financiare, fie prin ordin de plata.

Platile prin banca sunt ingreunate de faptul ca nu toti contribuabilii stiu contul exact in care sa vireze sumele datorate, iar formularul ce trebuie completat este mai complicat (bancile nu prezinta instructiuni clare de completare a viramentelor catre trezorerie). Plata online cu cardul ar scuti populatia de ambele inconveniente.

Ce poti face momentan pe Ghiseul.ro?

Ghiseul.ro s-a axat in ultimii pe ani pe plata online a taxelor si impozitelor locale, precum si a amenzilor auto ce trebuie achitate catre primarii.

Principalul inconvenient este ca destul de putine primarii s-au inrolat in sistem, numarul lor ajungand in prezent la 250. In total, sunt peste 3.000 de primarii in toata tara. Poti verifica online daca primaria ta este inscrisa.

Portalul ofera servicii foarte utile pentru contribuabili, deoarece pot afla de pe website, ce suma datoreaza pentru impozitul pe cladire si pentru cel pe autoturism si pot achita online cu cardul bancar aceste obligatii, fara sa fie nevoiti sa stea la coada. Totodata, nu se percepe comision pentru platile efectuate.

Pana acum, peste 115.000 de utlizatori s-au facut un cont, iar in 2016, numarul platilor a crescut semnificativ.

Extinderea gradului de utilizare a fost incurajata de simplificarea procedurii de inregistrare. Acum nu mai este nevoie sa mergi la primarie pentru activarea contului, iar eliberarea datelor de acces se efectueaza online, fara niciun drum suplimentar. Astfel, ai numai de castigat daca deschizi cont pe Ghiseul.ro, chiar daca interfata grafica arata ca in secolul trecut!

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult