Guvernul a aprobat normele pentru programul Prima Masina

ford fiestaGuvernul a aprobat normele de aplicare pentru programul de credite destinate achizitiei unui autoturism nou. Urmatoarea etapa este selectarea finantatorilor.

Normele de aplicare stabilesc conditiile in care bancile si IFN-urile pot acorda credite auto, in cadrul programului. Costul maxim al unui imprumut este limitat la o marja de 3 puncte procentuale peste Robor la 6 luni.

In plus, clientii trebuie sa mai achite comisionul de garantare pentru garantia de stat, asigurarea Casco si taxele pentru inscrierea gajului pe autoturism in arhiva electronica a bunurilor mobiliare.

Perioada maxima de rambursare a fost limitata la 5 ani, iar avansul minim este de 5% din pretul de achizitie. ExpertulBanilor va prezinta modul de functionare al acestui program in ghidul Programului Prima Masina.

Bugetul de garantii alocat pentru acest an este de 50 milioane lei. Urmatoarea etapa consta in selectarea bancilor si IFN-urilor care doresc sa acorde credite, in conditiile stabilite in program, de catre Fondul de garantare.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult