Cum functioneaza creditele rapide?

Creditele rapide functioneaza in mod diferit fata de imprumuturile bancare, atat in ceeea ce priveste obtinerea creditului cat si rambursarea acestuia.

Creditele rapide sunt furnizate, in cele mai multe cazuri, prin intermediul unei platforme online. Clientul completeaza datele personale solicitate de finantator si scaneaza documentele cerute.

In majoritatea cazurilor, documentatia este simplificata, fiind necesar doar o copie de buletin si un fluturas de salariu/ talon de pensie.
 
In functie de finantator, uneori este necesar ca solicitantul sa aiba deschis un cont bancar. Acest cont va fi folosit pentru a primi creditul.

Sunt insa si finantatori care au parteneriate cu bancile, astfel ca solicitantul poate ridica imprumutul de la casieria unei agentii bancare.

Rambursarea creditului se efectueaza integral la scadenta, deoarece durata imprumutului nu depaseste in cele mai multe cazuri 30 zile.

Astfel, vei face o singura plata, care va include atat suma imprumutata cat si dobanda si comisioanele datorate.  

In cazul in care nu poti face plata la scadenta, finantatorii iti pot oferi posibilitatea de a prelungi imprumutul pe o perioada similara. Aceasta solutie trebuie insa evitata deoarece costul creditului devine tot mai mare.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult