Ce alternative exista la credite rapide?

Avand in vedere costurile foarte mari ale creditelor rapide, consumatorii ar trebui sa cauta mai intai solutii alternative pentru obtinerea banilor necesari.

Expertul Banilor iti prezinta o lista cu posibile alternative:

Solicita un credit de la banca

In cazul in care obtii venituri din salarii sau pensii, bancile iti pot oferi solutii mult mai atractive decat credite rapide.

Documentatia s-ar putea sa fie mai stufoase, iar perioada de aprobare mult mai lunga, dar in final, beneficiile vor fi mult mai mari, deoarece economisesti sume importante de bani. Prin urmare, primul pas pentru obtinerea unui credit trebuie sa fie la banca.

Doar in cazul in care esti respins de banci, atunci poti lua in calcul un credit rapid.

Solicita un card de credit

In cazul in care rapiditatea obtinerii banilor este esentiala pentru tine, atunci te poti pregati din timp pentru situatii neprevazute, solicitand un card de credit la banca. Solicita cardul din timp si nu il utiliza decat pentru situatii de urgenta.

Daca ai un card de credit, niciun credit rapid nu il poate concura in privinta rapiditatii obtinerii unui imprumut.

Cardul de credit este disponibil pe loc, mergand la cel mai apropiat bancomat al bancii sau platind cumparaturile direct la comercianti.

Cardul de credit este disponibil inclusiv in weekend, cand niciun credit rapid nu poate fi obtinut.

Cere un avans de la angajator

Daca ai nevoie urgenta de bani, vorbeste cu angajatorul sa-ti achite in avans salariul. Multi angajatori ofera salariatilor astfel de solutii, mai ales daca este vorba de o situatie de urgenta.

Aceasta alternativa este mult mai atractiva decat un credit rapid, deoarece nu vei fi obligat sa platesti nicio dobanda pentru imprumut.

Vinde din bunurile detinute

O alta solutie este sa pui un anunt pe site-urile de anunturi cu bunurile, pe care nu le mai folosesti. De exemplu, o bicicleta, electronice sau electrocasnice pe care nu le mai folosesti sau alte bunuri de valoare care nu-ti sunt necesare pot fi valorificate in acest sens.

Banii obtinuti in acest mod reprezinta o alternativa mult mai buna decat un credit rapid.

Cere un imprumut de la familie

Chiar daca poate fi extrem de neplacut, este mai bine sa ceri un imprumut de la persoanele apropiate, daca ai nevoie de o suma urgenta.

Pentru a fi corect fata de ei, mentioneaza de la bun inceput ca s-ar putea sa nu le poti rambursa banii imediat, astfel incat sa nu creezi astepari false, care duc apoi la neintelegeri in familie.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult