Ce este soldul minim obligatoriu?

Unele banci impun clientilor sa mentina un sold minim obligatoriu la conturile de economii, pe toata durata de functionare a produsului. Aceste sume nu vor putea fi accesate ulterior.

Unele conturi de economii presupun blocarea unei sume minime de bani la banca, sub forma soldului minim obligatoriu. In cele mai multe cazuri, reducerea soldului sub pragul minim duce la desfiintarea contului sau la pierderea dobanzii.

De exemplu, daca soldul minim obligatoriu este de 500 lei, atunci va trebui mentinuta permanent aceasta suma in cont la banca. Astfel, daca ai un sold de 2.000 lei, vei putea retrage doar 1.500 lei din cont.

In cazul in care soldul minim impus de banca este prea ridicat pentru propriile posibilitati financiare, alege un cont ce impune un sold minim mai redus sau unul fara sold minim obligatoriu.

Expertul Banilor te ajuta sa gasesti aceste oferte in sectiunea Conturi de Economii. Pentru fiecare produs comparat, poti gasi informatii despre soldul minim obligatoriu impus de banca.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult