Cum functioneaza planurile de economii?

Planurile de economii sunt o categorie speciala de conturi de economii, care permit obtinerea unor castiguri mai mari. Dezavantajul este ca retragerea banilor din cont este restrictionata.

Planurile de economii sunt mai rigide si obliga clientul sa repecte un calendar de economisire. De obicei, banca impune o suma minima ce trebuie depusa in cont in fiecare luna.

In paralel, exista restrictii la retragerea banilor din cont, care pot merge pana la blocarea banilor pe o perioada de 1 an.

Nerespectarea acestor obligatii poate duce la pierderea dobanzii sau la incasarea unor dobanzi mult mai mici.

Avantajul principal al planurilor de economii este rata dobanzii. Anagajamentul clientilor de a economisi regulat fara sa retraga banii este recompensat de catre banci prin practicarea unor dobanzi mai inalte la aceste produse.

Planurile de economii sunt printre produsele de economisire cele mai rentabile din acest motiv. Ele sunt recomandate persoanelor care vor sa economiseasca pentru un obiectiv clar si nu au nevoie sa acceseze aceste sume, daca apar situatii neprevazute.

Anunt sponsorizat

La OTP Bank ai credit de nevoi personale rapid si simplu. La 10.000 lei ai rata fixa de la 206 lei si dobânda fixa de la 8,69%.

Esti multumit de serviciile financiare?

Posteaza experienta avuta cu banca si ajuta alte persoane sa se decida, atunci cand vor sa cumpere un produs similar.

Citeste recenzii