Ce este un cont de economii?

Contul de economii iti ofera posibilitatea sa faci oricand doresti depuneri in cont. Retragerile de bani pot fi insa restrictionate, primind in schimb o dobanda mai mare.

In cazul depozitelor la termen, consumatorul face o singura depunere pentru o perioada fixa de timp. In schimb, conturile de economii iti permit sa faci oricate depuneri doresti.

Prin urmare, daca intentionezi sa economisesti regulat in timp si sa depui sume mici la fiecare salariu, contul de economii poate fi solutie atractiva pentru tine. Toti banii se vor acumula intr-un singur cont si poti urmari mai usor economiile acumulate.

O alta diferenta fata de depozitul la termen este legata de retragerea banilor. In cazul unui depozit, vei avea acces la bani abia la scadenta. Pe de alta parte, majoritatea conturilor de economii permit retrageri partiale din cont. Sunt insa si cazuri cand retragerile din cont pot fi limitate ori penalizate.

Trebuie avut in vedere ca atunci cand retragerile sunt restrictionate, dobanzile tind sa devin ceva mai mari.

Dobanda se calculeaza zilnic in functie de soldul contului din fiecare zi, insa plata dobanzii se face de cele mai multe ori lunar.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult