Ce avantaje are un cont de economii?

Conturile de economii combina avantajele conturilor curente cu cele ale depozitelor bancare. Ele iti ofera acces facil la banii din cont si castiguri modice sub forma dobanzilor incasate.

Banii care stau in conturile curente nu genereaza niciun castig. In cazul in care permanent ai un surplus de banii in contul de salariu, poti lua in calcul deschiderea unui cont de economii.

Dobanzile practicate de banci la conturile de economii sunt de regula, mai mici decat cele de la depozitele la termen. Ai insa avantajul ca poti accesa bani usor, de cele mai multe ori fara penalitati.

Majoritatea conturile de economii permit retrageri si depuneri in cont, in orice moment. Prin urmare, oricand ai nevoie de acesti banii, ii poti transfera la loc in contul de salariu.

In cazul in care obisnuiesti sa faci cumparaturi din impuls, contul de economii te va ajuta sa devii mai temperat. Nu vei mai putea cumpara imediat produsul dorit, ci va trebui in prealabil sa transferi banii pe contul asociat cardului. Ai timp astfel sa reflectezi putin aspra achizitiei dorite.

De asemenea, contul de economii te poate ajuta sa economisesti regulat. Daca acest lucru este important pentru tine, trateaza acest aspect cu prioritate. In ziua de salariu, vireaza o suma de bani in contul de economii, asa cum ai plati o factura. Ulterior, incearca sa te incadrezi cu cheltuielile in sumele disponibile pe contul de salariu.

Aplicatia Planul Financiar te poate ajuta sa iti stabilesti obiectivul lunar de economisire.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult