Extras de carte funciara: Cum se obtine?

Un extras de carte funciara pentru informare se obtine printr-o cerere depusa la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, care functioneaza la nivel de judet. In acest scop, trebuie achitata o taxa si completat un formular tipizat.

Oficiile de cadastru functioneaza la nivelul fiecarui judet si in municipiul Bucuresti. Adresa oficiilor este disponibila pe site-ul Autoritatii Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliare.

Pentru a obtine extrasul de carte funciara pentru informare, solicitantii trebuie:

  •  sa completeze un formular tipizat cu cererea de eliberare a extrasului;
  • sa plateasca taxa de eliberare a extrasului la casieria Oficiului sau prin ordin de plata.

 

In prezent, taxa pentru extrasul de carte funciara pentru informare este de 20 lei.

La competarea cererii, solicitantul trebuie sa cunoasca numarul cartii funciare si numarul cadastral al imobilului. In cazul cumpararii unei locuinte prin credit, aceste informatii le poti obtine de la proprietarul imobilului pe care vrei sa-l achizitionezi. O alta solutie este sa ceri aceste informatii la Oficiul cadastral.

In acest scop trebuie completata o cerere pentru eliberarea unui certificat privind identificarea numarului cadastral si de carte funciara dupa numele proprietarului. Taxa pentru acest document este de 100 lei.

Extrasul de carte funciara poate fi primit prin posta sau poate fi ridicat direct de la Oficiu de catre solicitant.  Documentul se elibereaza, in mod normal, in 2 zile lucratoare de la depunerea cererii. Pentru eliberarea in regim de urgenta (in aceeasi zi), taxa este de 100 lei.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult