Executare silita: Un credit de nevoi personale te poate costa locuinta

Neplata ratelor la un credit de nevoi personale poate duce la pierderea locuintei, chiar daca imprumutul nu a fost garantat cu ipoteca.

Anunt sponsorizat

Alege depozitul online pe 3 ani cu 4,5% dobanda anuala.

Multe persoane cred ca daca nu au garantat cu casa, banca nu le poate scoate locuinta la licitatie. Atunci cand suma datorata este redusa, banca va prefera sa puna poprire pe salariu, deoarece costurile sunt mai mici.

In cazul in care clientul nu obtine venituri si nu exista coplatitori sau giranti, atunci banca se va indrepta impotriva bunurilor mobile si imobile detinute de client.

Legislatia actuala permite bancilor sa execute bunurile detinute de client, daca acesta acumuleaza restante la credit. De obicei, procedura de executare silita se declanseaza dupa ce se inregistreaza restante mai mari de 90 zile.

In cazul in care creditul nu este garantat cu ipoteca, procedura poate sa dureze mai mult, insa in cele din urma, banca va putea obtine o decizie judecatoreasca pentru executarea silita a locuintei.

Daca imobilul este vandut in urma licitatiei, din sumele incasate se vor acoperi cheltuielile cu executarea silita si datoriile fata de banca (soldul ramas de rambursat si penalitatile de intarziere). Restul banilor vor reveni clientului, daca nu mai exista alti creditori.

Foto:FreeDigitalPhotos.netEsti multumit de serviciile financiare?

Posteaza experienta avuta cu banca si ajuta alte persoane sa se decida, atunci cand vor sa cumpere un produs similar.

Citeste recenzii