Euroins intra in procedura de redresare financiara

Euroins AsigurariASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza unui plan pentru societatea de asigurare Euroins. Obiectivul este restabilirea situatiei financiare in termen de 1 an.

Decizia luata de ASF are la baza un raport de control privind activitatea si managementul financiar al Euroins, prin care s-au constatat o serie de deficiente privind solvabilitatea si nivelul capitalului.

Unul din angajamentele luate de societate era sa majoreze capitalul social cu 200 milioane lei, in luna octombrie, in contexul in care cerintele de capital pentru societatile de asigurare urmeaza sa creasca de la 1 ianuarie 2016.

Asigurarile emise sunt valabile

Ca urmare a deschiderii procedurii de redresare financiara, Euroins trebuie sa prezinte un plan in cel mult 20 de zile, care sa includa o estimare a resurselor financiare cu care intentioneaza sa creasca marja de solvabilitate, cat si un program de stingere a datoriilor.

“Euroins are in continuare dreptul de a desfasura activitatea de asigurare (subscriere de riscuri noi, lichidare daune etc.) iar toate politele deja emise raman valabile pana la data expirarii”, se arata in comunicatul ASF.

Euroins  – nr. 1 in topul reclamatiilor

Euroins este in prezent societatea cu care consumatorii intampina cele mai multe probleme, conform datelor publicate de ASF. In semestrul I din 2014, autoritatea a primit 1.934 de reclamatii cu privire la aceasta societate. Aceste plangeri reprezinta 30% din totalul reclamatiilor din sectorul asigurarilor.

Euroins este cea de-a treia societate pentru care ASF impune masuri de redresare financiara. Mai intai a fost Astra Asigurari, care in februarie 2014 a intrat in administrare speciala, pentru ca recent, ASF sa ceara falimentul societatii.

In mai 2014, a fost randul Carpatica Asig ca sa intre in procedura de redresare financiara pe baza unui plan, iar acum aceeasi masura se aplica pentru Euroins.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult