Euroins a parcurs cu succes procedura de redresare financiara

Euroins a iesit din procedura de redresare financiara, ca urmare a restabilirii situatiei financiare a companiei, informeaza ASF.

asf1In octombrie 2015, Euroins a intrat in procedura de redresare financiara pe baza de plan, dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a constatat ca societatea a subdimensionat rezervele pentru daune, iar indicatorii prudentiali au coborat sub pragul minim.

Interventia ASF a salvat insa compania. Dupa un an si jumatate, aceasta a reusit sa se redreseze financiar.

Compania a fost recapitalizata

“In urma analizei modului de implementare a masurilor stabilite in plan, a fost constatat faptul ca au fost indeplinite toate cerintele calitative si cantitative, societatea procedand la majorarea capitalului social cu suma de 300 milioane lei”, se arata in comunicatul ASF.

Pe langa recapitalizare, planul de redresare a constat in revizuirea programului de reasigurare si a procedurilor interne, inventarierea trimestriala a dosarelor de dauna si auditarea sistemului informatic.

La sfarsitul lui 2016, Euroins inregistra un grad de acoperire a rezervelor tehnice de 120,5% si un coeficient de lichiditate de 1,4.

La deschiderea procedurii de redresare financiara, gradul de acoperire al rezervelor tehnice era de aproape 40%.

Mai putine reclamatii de la consumatori

Redresare societatii este o veste buna pentru consumatori, deoarece acest lucru inseamna ca Euroins are bani sa plateasca daunele datorate la asigurarile RCA. Drept urmare, sunt premise favorabile sa intalnim mai putini consumatori nemultumiti de modul de solutionare al dosarului de dauna.

In semestrul I din 2015, Euroins se situa pe locul 2 in piata, din punct de vedere al reclamatiilor primite de ASF. In semestrul II din 2016, numarul reclamatiilor s-a redus aproape la jumatate, iar Euroins a cazut pe pozitia 4 in topul reclamatiilor.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult