Cum se acorda deducerea fiscala la credit?

Programul a fost eliminat
Acest program a fost eliminat din 2016. Pe perioada cat a fost in vigoare, el nu a putut fi aplicat de catre banci, deoarece au lipsit normele de implementare.

Clientii care si-au restructurat creditele prin programul Electorata beneficiaza in perioada 2016-2017 de o deducere fiscala de maxim 900 lei. ExpertulBanilor.ro iti arata cum poti beneficia la maxim de acest avantaj fiscal.

Deducerea speciala pentru credite este un avantaj important pentru persoanele care se inscriu programul Electorata. Prin aceasta deducere, se reduce impozitul pe venit datorat din pensie sau salariu, astfel ca beneficiarii raman v vor obtine venituri suplimentare.

Deducerea este egala cu rata la credit. Valoarea maxima a deducerii este de 900 lei pe luna si este calculata obligatoriu de angajator. Salariatul trebuie sa prezinta documentul care atesta restructurarea creditului si graficul de rambursare, iar lunar, documentul prin care dovedeste ca si-a platit rata.

In lunile in care nu-si plateste ratele, clientul nu beneficiaza de deducere fiscala. Pentru o persoana care beneficiaza de deducerea maxima, acest lucru conduce la obtinerea unui venit suplimentar cu pana la 144 lei pe luna.

Deducerea pentru credite se acorda in urmatoarele conditii:

  • deducerea este valabila doar in perioada 2016-2017;
  • deducerea se acorda numai dupa ce expira perioada cu rate reduse. Prin urmare, daca ai restructurat creditul in iulie 2014 si ai alegi o perioada de 2 ani cu rate reduse, vei putea beneficia de deducere doar pentru ratele platite in perioada iulie 2016-decembrie 2017;
  • perioada in care se poate solicita deducerea trebuie sa fie egala cu perioada in care s-a platit rate reduse. Astfel, daca alegi sa restructurezi creditul in iulie 2014 si urmeaza sa platesti rate reduse timp de 18 luni, atunci vei beneficia de deducere tot 18 luni, in perioada ianuarie 2015-iunie 2016.

 

Daca aceste conditii ti se par prea complicate, poti folosi Calculatorul de credite restructurate (Electorata), unde iti afisam perioada optima cu rate reduse, astfel incat sa poti beneficia de avantajele fiscale o perioada cat mai lunga.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult