Cine poate participa in program?

Programul a fost eliminat
Acest program a fost eliminat din 2016. Pe perioada cat a fost in vigoare, el nu a putut fi aplicat de catre banci, deoarece au lipsit normele de implementare.

Programul de credite restructurate – Electorata – este conceput pentru persoanele care obtin venituri din pensii si salarii, cu venituri reduse. Persoanele ce obtin alte venituri nu sunt eligibile.

Principala conditie pentru a te inscrie in program este fi titularul unui contract de credit la data de 31 mai 2014. In plus, trebuie sa obtii o restructurare a creditului la banca pana la data de 1 ianuarie 2016. Aprobarea restructurarii de catre banca se face potrivit normelor interne de creditare si nu este o obligatie impusa prin program.

Totodata, programul include o restrictie la privire la venitul solicitantilor. Se pot inscrie in program doar persoanele care obtin venituri brute din pensii sau salarii de pana in 2.200 lei pe luna. Persoanele care obtin venituri mai mari de 2.200 lei sau alte tipuri de venituri (din chirii, activitati independente, drepturi de autor, dividende) nu se pot califica in acest program.

Daca obtii venituri din mai multe surse – ai 2 locuri de munca – poti beneficia de deducerea fiscala daca venitul din locul unde se afla functia de baza este de pana in 2.200 lei pe luna. Deducerea se acorda chiar si atunci cand ambele salarii cumulate trec de 2.200 lei pe luna.

In cazul in care incasezi atat venituri din salarii cat si venituri din pensii, poti sursa de venit la care sa se aplice deducerea fiscala. Astfel, daca unul dintre venituri este mai mic de 2.000 lei pe luna, te poti califica pentru acest program.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult