Doua service-uri auto cer falimentul Euroins

Doua service-uri auto au inceput procedura de cerere a falimentului societatii Euroins Asigurari, informeaza o asociatie de profil. Aceasta a semnalat public intarzieri majore la plata reparatiilor inca din 2012.

Societatea de asigurari Euroins continua sa intampine probleme la plata reparatiilor catre service-urile auto, conform Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI). Aceasta a anuntat pe 6 februarie 2012, ca un service din Timisoara a inceput procedura de insolventa pentru societatea Euroins, iar astazi un alt service auto din Buzau a cerut falimentul societatii pentru datorii neachitate de peste 160.000 lei.

“Am fost contactat de catre mai multe unitati service care se afla in aceeasi situatie si care intentioneaza sa solicite falimentul acestei societati de asigurare in perioada urmatoare”, a precizat directorul ASSAI, Cristian Muntean.

Reprezentii Euroins au replicat ca nu doresc sa alimenteze acest razboi mediatic, iar orice neintelegere va fi solutionata pe cale amiabila sau prin actiune in instanta.

“Precizam ca 85% din suma pretinsa de catre Autodarius (n.r – service-ul din Timisoara) ca fiind restanta reprezinta facturi emise in luna ianuarie, termenele scadente nefiind depasite”, se mentioneaza in comunicatul trimis de Euroins.

Tensiunile dintre Euroins si service-urile auto au escaladat inca de anul trecut, cand ASSAI a semnalat ca sunt probleme mari la reparatia masinilor pe RCA emis de Euroins.

In 2012, Euroins a primit peste 2.200 de petitii din partea clientilor, din care peste 80% au fost intemediate. In prima luna din 2013, situatia chiar s-a inrautatit, peste 90% dintre petitii fiind intemeiate, ceea ce denota existenta un probleme la solutionarea dosarelor de dauna.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

1 Comentariu
  • accident produs de un asig. euroins filmat de o camera de supr. si postat de pro.tv pe you tube pe data de 02-02-’13 in bz. fiind unul din pagubiti am fost ignorat pina la aceasta data neprimind nici un raspuns privind aprob. sumei estimate de centrul de daune local (euroins) pentru reparatiile auto. in ce tara traim?

Comentariile sunt inchise.