Dobanzile la creditele in euro vor ramane scazute cel putin 2 ani

Banca Centrala Europeana (BCE) a redus cu 0,25 puncte procentuale dobanda de politica monetara in zona euro, care a coborat la minimul istoric de 0,25%. ExpertulBanilor.ro iti arata de ce clientii cu credite in euro vor plati in continuare rate mici.

Anunt sponsorizat

Dobanzi cum se cuvine pentru economiile tale! Deschide un depozit online cu 4% dobanda.

ecb frankfurtSemnalul dat de BCE este ca dobanzile in euro vor ramane la valori scazute pentru o perioada extinsa de timp. Avand in vedere ca in 2014, inflatia este prognozata sa se situeze la 1%, iar in 2015, ar putea creste usor peste acest nivel, dobanzile BCE vor ramane scazute cel putin in urmatorii 2 ani.

Obiectivul BCE este sa sustina reluarea activitatii economice din zona euro, in conditiile mentinerii stabilitatii preturilor. Si atat timp cat inflatia se plaseaza sub 2%, BCE nu are niciun motiv sa majoreze dobanzile.

Decizia BCE va avea un impact imediat redus asupra dobanzilor interbancare (Euribor), deoarece acestea deja se afla la valori foarte scazute (sub 0,25%). Important este ca le va mentine la actualele nivele si in anii urmatori.

Acest lucru reprezinta o veste buna pentru persoanele care au obtinut credite in euro, cu dobanzi variabile, ajustate dupa indicele Euribor. Este cazul persoanelor cu credite Prima casa in euro, care in continuare pot miza pe rate scazute.Esti multumit de serviciile financiare?

Posteaza experienta avuta cu banca si ajuta alte persoane sa se decida, atunci cand vor sa cumpere un produs similar.

Citeste recenzii