Dobanzi zero pentru depozitele in euro de la Unicredit

Unicredit a decis sa nu mai plateasca nicio dobanda pentru depozitele in euro constituite de clienti in sucursale. Doar depozitele create online mai beneficiaza de dobanda.

Foto: Stuart Miles /FreeDigitalPhotos.net
Foto: Stuart Miles /FreeDigitalPhotos.net

Unicredit nu este una dintre bancile care s-a remarcat prin practicarea unor dobanzi prea ridicate la depozite. Banca a devenit recent si mai stricta, in special pe segmentul depozitelor in euro.

Dupa ultima modificare, depozitele in euro sunt remunerate cu o rata de dobanzii de 0% daca sunt constituite in sucursale. Nu conteaza ca depui banii pe 1 luna, pe 1 an sau chiar pe 2 ani. Daca ceri deschiderea unui depozit in euro in sucursala, nu vei primi nicio dobanda.

Banca remunereaza depozitele in euro doar daca sunt constituite prin aplicatia de internet sau mobile banking. Rata dobanzii nu este nici in acest caz prea generoasa: 0,15% pe an, indiferent de perioada de economisire.

Un apect pozitiv ar fi ca accesul la aplicatiile online ale bancii este gratuit. Unicredit nu percepe comisioane de administrare. Pe de alta parte, autentificarea se efectueaza cu ajutorul unui token, iar pentru acest dispozitiv, clientul trebuie sa achite un comision de 15 euro.

Avand in vedere nivelul de dobanda practicat, este nevoie sa efectuezi un depozit de 10.000 euro pe 1 an, doar pentru a-ti recupera costul platit cu achizitionarea dispozitivului.

In concluzie, oferta Unicredit pentru depozitele in euro este poate interesanta doar pentru clientii care utilizeaza banca si pentru alte servicii. Cei care cauta cea mai buna solutie de economisire nu prea au motive sa faca un depozit in euro la aceasta banca.

Expertul Banilor te ajuta sa compari toate ofertele de economisire in sectiunea Depozite la termen. Te ajutam sa gasesti cele mai bune oferte, dupa castigul net obtinut de deponent. Tinem cont atat de dobanda platita de banca, cat si de comisioanele datorate de consumator.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult