Depozitele BCR de valori mici redevin profitabile

bcr_8Depozitele de valori mici constituite la BCR redevin profitabile, dupa ce banca a anuntat ca scuteste deponentii de costurile asociate cu administrarea contului curent.

In ultimii ani, BCR a crescut progresiv comisionul cu administrarea contului curent. Aceasta a ajuns la 4,5 lei in aprilie 2013, ocazie cu care ExpertulBanilor.ro a semnalat ca aceste comisioane saracesc deponentii, daca se depun sume mici.

Acest pericol a aparut deoarece ratele dobanzilor la depozite au scazut foarte mult. In aceste conditii, comisioanele ajung uneori sa depaseasca castigul din dobanda, iar deponentii risca sa incaseze mai putini bani la scadenta decat suma depusa.

Recent, si Banca Nationala a semnalat acest risc si a recomandat bancilor sa ia masuri pentru a sustine economisirea populatiei.

BCR este prima banca ce reactioneaza la acest semnal, iar din luna iulie 2014, persoanele care utilizeaza contul curent doar pentru constituirea unui depozit nu vor mai plati cei 4,5 lei pe luna. Persoanele care au insa un card de debit atasat contului sau utilizeaza contul curent pentru a face plati sau a achita facturi vor plati mai departe comisionul de administrare.

Avand in vedere ca BCR este cea mai mare banca autohtona, este posibil ca si alte banci sa procedeze similar in perioada urmatoare, pentru a-si mentine oferta de economisire competitiva.

ExpertulBanilor.ro te ajuta sa compari castigurile depozitelor bancare, tinand cont atat de dobanda, cat si comisioanele asociate contului curent.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult