Depozitele bancare devin tot mai putin profitabile

Foto: FrameAngel/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: FrameAngel/ FreeDigitalPhotos.net

Dobanzile la depozite continua sa scada ca reactie la deciziile BNR, iar numarul de banci care ofera dobanzi in lei mai mici de 1% incepe sa devina tot mai numeros.

Economia se afla de o buna perioada intr-o etapa cu inflatie foarte scazuta, ceea ce conduce la reducerea dobanzilor.

In acest context, tot mai multe banci au ajuns in ultima perioada sa coboare dobanzile in lei sub pragul de 1%.

Pentru depozitele pe termen de 1 luna, 4 banci se incadreaza in aceasta categorie: UniCredit, ING, BCR, iar mai nou si CEC Bank.

Banca de stat a redus recent dobanzile la depozite intr-o maniera destul de agresiva. Anterior dobanzile la depozitele CEC erau cuprinse intre 1-2%, pentru ca acum sa coboare in intervalul 0,5-1,75%.

Dobanzile vor deveni si mai mici

Acest fenomen este de asteptat sa se accelereze in urmatoarele luni, avand in vedere ca prognozele BNR indica mentinerea inflatiei la valori foarte mici pana in ultimul trimestru din 2016.

Pentru cei care intentioneaza sa-si pastreze economiile la banca pe perioade de 6-12 luni, momentul actual ar fi unul potrivit pentru alegerea unor depozite cu dobanzi fixe pe perioade mai mari.

In acest mod, pot beneficia de dobanzi mai mari, deoarece bancile remunereaza mai bine depozitele pe perioade mai lungi. In plus, dobanzile fixe ii vor proteja impotriva scaderilor viitoare de dobanzi pe care bancile le-ar putea aplica la depozite.

Expertul Banilor te ajuta sa compari castigul obtinut la depozitele bancare, pe perioade de la 1 la 12 luni, in pagina de Dobanzi depozite.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult