Depozite BRD in valuta: Stop prelungire automata

brd-7Clientii care au depozite in valuta la BRD ar trebui sa puna stop prelungirii automate. Banca a schimbat oferta, astfel ca vechile depozite sunt remunerate in conditii mai slabe.

Oferta pentru depozitele BRD in valuta s-a schimbat: Depozitul 1000 a fost inlocuit cu un Depozitul la termen pe transe. Principala diferenta este ca noul depozit are dobanzi mai mari decat cel vechi.

De exemplu, pentru scadenta de 3 luni, depozitele vechi au o rata a dobanzii de 1,5% la euro. In noua oferta, depozitele mai mari de 3.000 euro sunt remunerate cu 1,6%, iar cele de peste 10.000 euro – cu 1,7%.

Recomandare:
Orice persoana care are depozite la BRD mai mari de 3.000 euro sau dolari, va beneficia de dobanzi mai mari daca trece pe noua oferta.

Pentru a beneficia de noile dobanzi mai mari, clientii trebuie sa nu mai prelungeasca automat depozitul, iar la urmatoarea scadenta, sa aleaga depozitul din noua oferta.

In octombrie 2013, BRD a procedat la fel cu depozitele in lei pentru populatie.

Ce se intampla daca nu treci pe noua oferta?

Depozitul 1000 a fost trecut pe linie moarta, in sensul ca nu mai este oferit la vanzare pentru noii clienti. Acest lucru inseamna ca banca s-ar putea sa nu mai fi interesata sa mentina dobanzile la un nivel competitiv in perioada urmatoare.

In timp, este posibil ca dobanzile la produsele vechi sa scada foarte mult fata de oferta curenta. Intr-o situatie similara, de exemplu, la Bancpost, rata dobanzii pentru un depozit pe 3 luni (retras din oferta curenta) a ajuns la numai 1,25%, in timp ce in oferta curenta, dobanda este de 2,75%.

Similar s-a intamplat si la BCR. Pentru depozitele retrase din oferta, rata dobanzii este de 1,75%, indiferent de suma depusa si de scadenta. La oferta curenta, dobanzile ajung pana la 3,1%.

Prin urmare, clientii care nu fac nimic, raman automat pe vechile oferte si risca sa beneficieze de dobanzi mult mai mici. Bancile castiga de pe urma acestor situatii, deoarece atrag resurse de la populatie la costuri reduse.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult