Declaratia anuala de venit poate fi depusa online

anaf-img3Declaratia anuala de venit poate fi depusa online incepand din acest an. Aceasta optiune este disponibila pentru persoanele care si-au creat un cont in aplicatia Spatiul Privat Virtual.
 
Declaratia anuala de venit (Formularul 200 pentru anul 2014) trebuie depusa pana la 25 mai pentru veniturile realizate in anul anterior.

Aceasta declaratie se putea depune pana acum fie prin prezentarea la sediul ANAF, fie prin intermediul postei (prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire).

Din 2015, contribuabilii au la dispozitie si varianta online (pentru a raporta veniturile realizate in 2014). Este nevoie in prealabil sa-ti creezi un cont in aplicatia Spatiul Privat Virtual, administrata de Ministerul Finantelor Publice.

Pentru a competa declaratia anuala trebuie sa te loghezi in contul online si sa parcurgi pasii urmatori:

  • selecteaza din meniu optiunea Declaratii -> Completare
  • Sectiunea I – Date de Identificare: formularul este completat automat cu datele de identificare ale contribuabilului (nume, CNP,telefon, Email); trebuie doar adaugat contul bancar;
  • Sectiunea II – Date privind veniturile realizate: trebuie selectate tipurile de activitati desfasurate si completate campurile referitoare la venitul realizat si cheltuielile deductibile;
  • daca ai obtinut venituri din mai multe tipuri de activitati, trebuie sa apesi butonul “Adaugare sectiune II” si repeta pasul anterior pentru fiecare tip de activitate desfasurata;
  • Sectiunea III – Redirectioneaza 2%: exista si optiunea de a directiona 2% din venitul anual catre o asociatie;
  •  la declaratie se pot atasa diverse documente justificative; acestea trebuie arhivate intr-un singur fisier zip, care sa nu depaseasca 10MB.

 

Dupa ce apesi butonul “Trimitere date”, aplicatia creeaza un document pdf semnat cu certificatul digital al Ministerul Finantelor Publice. Verifica sectiunea “Mesaje” unde vei regasi o copie dupa acest document si un mesaj, care atesta trimiterea cu succes a declaratiei anuale.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult