Curs valutar casa de schimb: Cum aleg cel mai bun curs?

Nimeni nu poate prognoza cum va evolua cursul de schimb. Poti insa afla in fiecare dimineata daca va creste sau va scadea cursul de la casa de schimb in cursul zilei.

De regula, casele de schimb isi actualizeaza cursul o data pe zi, in functie de cum evolueaza cursul BNR. Cum anuntul are loc la ora 13.00, acesta este si momentul cand majoritatea caselor de schimb isi modifica cotatiile de vanzare si de cumparare.

Cunoscand mecanismul prin care BNR stabileste cursul, este foarte usor sa iti dai seama daca cursul de la casa de schimb va creste in ziua respectiva.

BNR stabileste cursul pe baza cotatiilor furnizate de bancile participante la fixing. Acestea sunt cotatiile interbancare, la care bancile fac tranzactii intre ele si nu sunt accesibile publicului larg.

Cotatiile online pot fi folosite ca reper

Expertul Banilor prezinta pe pagina de cotatii valutare in timp real, cursuri derivate din cele interbancare. Aceste cotatii urmeaza indeaproape evolutia pietei interbancare, astfel ca iti permit sa vezi din timp cum evolueaza cursul in timpul zilei.

Prin urmare, daca vrei sa stii ce se va intampla cu cursul BNR, tot ce trebuie sa faci este sa verifici pagina de cotatii pana in ora 11-12. Daca observi o crestere, cel mai probabil, si cursul BNR va fi mai mare decat in ziua anterioara.

Astfel, poti merge la casa de schimb pana in ora 13, inainte ca BNR sa publice cursul zilei. In acest fel, vei cumpara euro mai ieftin.

Dimpotriva, daca observi o scadere a cotatiilor interbancare, cumpara valuta dupa ora 13, deoarece casele de schimb, cel mai probabil, vor reduce cursul practicat. Sau, daca nu te grabesti, asteapta inca o zi. Repeta acelasi procedeu si ziua urmatoare, pentru a schimba la un curs si mai bun.

Cei care vor sa vanda valuta, ar trebui sa procedeze invers.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult