Cum va arata situatia ta financiara peste 5 ani?

Deciziile tale actuale influenteaza modul in care va arata viitorul tau financiar. ExpertulBanilor.ro te ajuta sa vezi care va fi situatia ta financiara in urmatorii 5 ani, cu ajutorul unei aplicatii unice de finante personale.

ExpertulBanilor.ro a introdus o noua versiune pentru aplicatia de finante personale – Planul financiar. Aceasta ofera o imagine de ansamblu asupra situatiei tale financiare, tinand cont de venituri, cheltuieli, economiile si creditele tale.

Astfel, toate aspectele vietii tale financiare sunt puse intr-un singur loc pentru a-ti arata ce trebuie sa faci pentru a-ti atinge obiectivele pe termen lung.

Foto: jannoon028/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: jannoon028/ FreeDigitalPhotos.net

Orice plan financiar incepe cu un buget

Prima etapa in construirea planului financiar o reprezinta bugetul de venituri si cheltuieli.

Acesta este organizat la nivel anual, pentru a tine cont si de acele cheltuieli ocazionale, cum sunt concediile, aniversarile sau achizitiile majore (mobila, electrocasnice, etc.).

Acest pas iti permite sa afli daca cheltuielile tale se incadreaza in venituri si iti arata pentru ce categorii de produse aloci cea mai mare parte a veniturilor. Daca anumite cheltuieli au o pondere prea mare, ar trebui sa iti reorganizezi consumul, pentru a acorda prioritate obiectivelor pe termen lung (achizitia unei case, etc.).

Vrei sa iei un credit? Afla pe loc daca il poti rambursa!

Noua versiune include o sectiune pentru Credite, unde poti introduce detaliile imprumuturilor actuale si aplicatia va genera automat graficele de rambursare. In plus, ratele acestor credite vor fi preluate automat in bugetul de venituri si cheltuieli.

Planul financiar iti va prezenta o prognoza cu evolutia anuala a soldului tuturor creditelor, pentru a vedea cum se va reduce in timp datoria fata de banca.

In cazul in care te gandesti sa soliciti un credit Prima Casa, credit imobiliar sau credit de nevoi personale, Planul financiar te va ajuta sa vezi daca il vei putea rambursa, fara sa renunti la celelalte cheltuieli. Ratele vor fi preluate in bugetul de venituri si cheltuieli, astfel ca poti observa pe loc daca veniturile tale sunt suficiente pentru a rambursa noul imprumut.

Economii pentru situatii neprevazute

Situatiile neprevazute pot genera o crestere neasteptata a cheltuielilor. Constituirea unui fond de urgenta reprezinta solutia cea mai buna pentru a te proteja in aceste cazuri. In plus, iti va conferi mai multa incredere in viata de zi cu zi, deoarece stii ca ai la dispozitie o suma de bani pentru zile negre.

Planul financiar te ajuta sa iti dimensionezi corect fondul de urgenta, pornind de la comportamentul tau de consum.

Situatia globala

La sfarsit, poti vedea care este situatia ta financiara globala, comparand economiile cu datoriile acumulate.

In plus, Planul financiar realizeaza o prognoza pe urmatorii 5 ani a situatiei tale financiare, astfel ca poti vedea cum va arata averea ta financiara in viitor, tinand cont de toate aspectele vietii de zi cu zi: venituri si cheltuieli, ritmul de rambursare al creditelor si economiile acumulate.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult