Cum sa economisesti in mod regulat?

Foto: Danilo Rizzuti/ FreeDigitalPhotos.net

Economisirea unei sume fixe in mod regulat este cea mai buna metoda pentru a creste economiile tale in timp. Expertul Banilor iti prezinta cateva sfaturi care te pot ajuta sa-ti atingi scopul.

Cel mai usor mod pentru a te obisnui sa economisesti luna de luna este sa pui acest obiectiv pe pilot automat. Acest lucru se poate face cu ajutorul contului bancar, utilizand facilitatea de “standing order”.

Printr-un standing order, banca este autorizata sa faca, luna de luna, un virament din contul de salariu in contul de economii. Astfel, nu trebuie sa-ti mai amintesti ca trebuie sa economisesti si nu vei mai fii tentat sa sari peste acest pas.

Economisirea lunara devine in acest mod o obisnuinta, la fel ca plata facturilor de utilitati. In plus, costurile sunt modice pentru aceasta tranzactie, in multe cazuri fiind chiar gratuita.

Considera economisirea o prioritate

Expertul Banilor iti recomanda sa soliciti ca alimentarea contului de economii sa se faca imediat dupa ziua de salariu. Ulterior, este posibil sa descoperi ca ai cheltuit deja o parte importanta din bani si nu ai suficiente fonduri pentru a face transferul in contul de economii.

Atunci cand economisirea devine o obisnuinta, sumele acumulate vor creste, iar in timp, dobanzile devin tot mai mari. Astfel, desi efortul tau financiar ramane acelasi, banii din cont vor creste mai rapid.

Un bun punct de plecare pentru a stabili suma pe care sa o tranferi lunar in contul de economii este sa-ti faci mai intai un buget personal, pentru a afla cat poti economisi din veniturile obtinute.

Acest lucru se poate face foarte usor, utilizand aplicatia Planul financiar personal, oferita de Expertul Banilor.  Platforma este gratuita si iti permite sa afli ce sume poti pune deoparte, tinand cont atat de cheltuielile cotidiene cat si de cele ocazionale, ce pot sa apara in cursul anului.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult