Cum ne protejam de virusul luat de pe Yahoo?

Foto: kjnnt/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: kjnnt/ FreeDigitalPhotos.net

Persoanele care au vizitat site-ul Yahoo ar trebui sa faca update la Java pentru a se proteja impotriva efectelor virusului, informeaza Bitdefender.

Utilizatorii de internet care au accesat site-ul Yahoo au fost tinta unui atac informatic. Specialistii de la Bitdefender afirma ca desi Yahoo! a remediat problema, utilizatorul deja infectat este in continuare expus riscului de a pierde date sau chiar bani.

“Pentru a se proteja de astfel de atacuri, utilizatorii sunt sfatuiti sa actualizeze imediat pluginurile web (Java, Adobe Reader si Flash Player) si sa-si instaleze o solutie antivirus performanta”, se arata in anuntul Bitdefender, companie ce produce solutii antivirus.

Cum se produce atacul?

Atacul functioneaza pe calculatoarele cu Java instalat, explica Bitdefender. La incarcarea reclamei un cod vulnerabil rula intr-un iframe. Acesta verifica versiunea de Java si furniza un cod modificat, ce permitea instalarea de diversi virusi, printre care Zeus si Dorkbot.

Virusul Zeus incearca sa manipuleze tranzactiile online pentru a transfera sume de bani din conturile utilizatorilor catre cele ale atacatorilor.

In cazul infectarii cu Dorkbot, atacatorul planteaza pe calculatorul victimei un backdor, urmand sa decida mai tarziu cum va controla sistemul infectat.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult