Cum aflu fondul de pensie privata unde am fost repartizat?

asf2Persoanele care nu semneaza un act de aderare la un fond de pensie privata sunt repartizate aleatoriu. ExpertulBanilor.ro iti arata cum afli fondul de pensie privata la care ai fost alocat.

Toate persoanele care au mai putin de 35 ani sunt obligate sa adere la un fond de pensie obligatorie, atunci cand se angajeaza pentru prima oara. In acest sens, au la dispozitie 4 luni ca sa isi aleaga un fond de pensie privata.

Majoritatea persoanelor nu iau insa nicio o decizie, fie pentru ca nu stiu de aceasta obligatie, fie pentru ca nu sunt interesate de acest aspect. In consecinta, vor fi repartizate aleatoriu catre un fond de pensie existent. In prezent, repartizarea aleatorie se face in cote egale catre fonduri. Astfel, poti ajunge la cel mai putin performant fond sau la cel mai rentabil, dupa noroc.

De regula, administratorii trimit de scrisori de informare catre participantii inscrisi in urma loteriei, insa daca datele de contact furnizate de Casa Nationala de Pensii nu sunt corecte, atunci aceste scrisori nu mai ajung la destinatar.

Daca nu ai primit nicio scrisoare de la administrator, ASF te ajuta sa afli fondul de pensie la care ai fost inscris, cu ajutorul unui formular online. Completeaza datele personale, impreuna cu adresa de email, si vei primi informatiile solicitate de la autoritatea de supraveghere financiara.

 

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

2 Comentarii
  • eroarea 404 la accesarea petitiei online.

    • Am reparat. Multumim pentru sesizare.

Comentariile sunt inchise.