Creditul nu este o solutie pentru a depasi problemele financiare

Foto: David Castillo Dominici/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: David Castillo Dominici/ FreeDigitalPhotos.net

In cazul in care te confunti cu probleme financiare, creditul nu este solutia pentru a scapa de probleme. Dimpotriva, risti sa iti agravezi situatia si mai rau daca te imprumuti!

Provident Financial, una din companiile care acorda credite de consum la costuri foarte mari, incearca sa isi atraga clienti prin mesaje de “asistenta financiara”. Aceasta asistenta consta in acordarea de credite de valori mici, pe perioade de cateva saptamani. Atentie: DAE se ridica la 80-90%, de 5-6 ori mai scump decat la creditele de nevoi personale oferite de banci.

ExpertulBanilor.ro recomanda persoanelor care au nevoie de credite pentru cheltuielile curente sa evite acoperirea acestor costuri prin imprumuturi. Creditul nu va face decat sa iti inrautateasca situatia financiara, deoarece pe viitor, va trebui sa gasesti bani pentru a acoperi atat ratele la credit, cat si cheltuielile curente din lunile ce urmeaza.

Persoanele risca sa intre intr-un cerc vicios la datoriilor, din care sa nu mai poata iesi niciodata. Daca nici luna viitoare nu ai bani suficienti pentru cheltuieli curente, va trebui sa ceri un nou imprumut. Dar pe masura ce creditul creste, sansa de a-l rambursa integral este tot mai mica, astfel ca la un moment dat nu vei mai putea scapa de datorii.

Solutia corecta pentru a gestiona cheltuielile curente o reprezinta intocmirea unui buget personal, pentru a-ti pune ordine in cheltuieli.

ExpertulBanilor.ro te ajuta sa realizezi un plan financiar online, pentru a-ti organiza cheltuielile in functie de prioritati. Planul financiar iti arata daca veniturile iti acopera cheltuielile pe parcursul unui an si te ajuta sa identifici mai usor categoriile de cheltuieli la care poti renunta.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult