Creditele ipotecare Bancpost au un avans minim de 33%

bancpost agentieBancpost a majorat avansul minim la creditele ipotecare in lei de la 15% la 33%. Decizia a fost motivata de posibila intrare in vigoare a legii privind darea in plata.

Persoanele care doresc sa obtina credite ipotecare de la Bancpost trebuie sa dispuna de un avans minim mult mai mare. Banca a majorat avansul necesar de la 15% la 33% pentru creditele in lei si de la 25% la 43% pentru creditele in euro.

La creditele de nevoi personale cu ipoteca, banca finanteaza maxim 57% din valoarea imobilului.

Este a doua decizie de acest tip, dupa ce in urma cu cateva saptamani, Raiffeisen Bank a luat masuri similare.

Bancile nu si-au motivat public deciziile, insa cel mai probabil, ele au fost influentate de posibila intrare in vigoare a legii privind darea in plata.

Majorarea avansului minin are scopul de a permite bancii sa isi recupereze suma imprumutata prin vanzarea locuintei, in cazul in care clientul va apela la darea in plata.

Multe banci inca ofera credite cu avans redus

Asociatia bancilor a avertizat inca de anul trecut ca daca aceasta lege va intra in vigoare, bancile vor majora avansul. Unele dintre ele se grabesc sa se puna la adapost inca de pe acum de posibilele consecinte ale legii, chiar daca in acest fel isi limiteaza vanzarile de credite.

Multe banci inca ofera credite imobiliare cu avans redus, astfel ca persoanele interesate au la dispozitie solutii de finantare mai accesibile.

Poti compara ofertele in sectiunea Credite imobiliare de pe Expertul Banilor. Trebuie sa completezi pretul locuintei si valoarea creditului dorit, iar aplicatia iti va arata ofertele la care te incadrezi, tinand cont de avansul necesar.

Creditele Prima Casa ar putea fi excluse din sfera de aplicare a legii privind darea in plata, ceea ce inseamna ca aceste imprumuturi vor continua sa fie acordate in conditiile actuale.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult