Credite OTP Bank: Dobanzile mici din reclame pot deveni duble in realitate

Sub sloganul “un credit avantajos dupa dobanda se cunoaste”, OTP Bank isi atrage clientii in reclame cu costuri mici. ExpertulBanilor.ro iti arata de ce pot plati de aproape de 2 ori mai mult in realitate!

Ultima campanie de credite de nevoi personale de la OPT Bank, ne atrage cu o rata a dobanzii de 11,9%. In plus, mesajul principal al campaniei este “un credit avantajos dupa dobanda se cunoaste”.

Cei care au rabdare sa citeasca si textele cu litere mici, afla ca rata dobanzii nu este de 11,9%, ci incepe de la 11,9%.

otp-gyuri-cnpRata dobanzii se determina in functie de istoricul de creditare si profilul clientului. Banca nu precizeaza ce conditii trebuie sa indeplineasca un client pentru a primi dobanda de 11,9%. Cel mai probabil, aceasta dobanda se acorda doar pentru clientii cu o situatie financiare peste medie.

Prin urmare, multi dintre cei care solicita acest credit e posibil sa nu se incadreze in criteriile bancii. Din pacate, banca nu precizeaza detalii suplimentare cu privire la cat de mult poate sa creasca rata dobanzii pentru restul clientilor.

Conform Conso.ro, rata dobanzii la acest credit poate creste cu pana la 13 puncte procentuale. Astfel in loc de o dobanda de 11,9%, poti primi o dobanda de 2 ori mai mare, de aproape 25%.

Prin urmare, daca mergi sa ceri un credit de nevoi personale de la OTP nu presupune automat ca vei primi rata dobanzii din reclame. Verifica atent rata dobanzii pe care banca ti-o ofera si compara apoi toate ofertele de credite de nevoi personale. E posibil sa gasesti credite mai ieftine in alta parte!

otp-credit-info

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult