Creditele la domiciliu, de evitat pe cat posibil

Creditele la domiciliu reprezinta o solutie de ultima instanta, ele fiind recomandate doar celor care nu au nicio sansa sa obtina credit de la banca.

Orice persoana care se poate incadra la un credit bancar, nu ar trebui sa se complice sa caute alternative pentru obtinerea unui imprumut. Este adevarat ca bancile sunt mai birocratice si cer o multime de documente, astfel ca timpul in care se obtin banii este mai lung.

Efortul merita insa depus, deoarece costul este de cateva ori mai mic decat la un credit mega-scump, acordat usor dar care va apasa greu pe urma in bugetul familiei.

Creditele mega-scumpe poarta diverse denumiri, ele fiind promovate de finantatori ca imprumuturi rapide, credite la domiciliu sau credite pana la salariu. Indiferent de denumirea lor, toate au un lucru in comun: DAE trece frecvent de 100%.

Din acest motiv, aceste imprumuturi trebuie evitat pe cat posibil, fiind recomnandate doar celor care sunt respinsi de catre banci.

Creditul mega-scump este totusi mult mai convenabil decat sa imprumuti bani de la casele de amanet sau de la camatari. Daca te afli intr-o astfel de situatie, aceste credite reprezinta alegerea potrivita, insa trebuie utilizate cu prudenta.

Nu imprumuta bani repetat, in special, pentru a rambursa un credit de acest gen. Daca ai luat un credit mega-scump si nu il poti rambursa, nu ceda la insistentele agentului de vanzari, care iti va propune un nou imprumut de acelasi tip, pentru a plati datoria. In acest fel, sumele datorate vor creste si mai mult (deoarece dobanzile foarte mari se acumuleaza la sold), astfel ca te vei ingropa in datorii.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult