Credite ipotecare pentru tineri: Ce conditii impun bancile?

Obtinerea unui credit ipotecar este conditionata de indeplinirea unor criterii legate de varsta solicitantului, vechimea in munca si venitul realizat.

Varsta minima pe care trebuie sa o aiba solicitantul creditului este in general de 18 ani, insa sunt si banci care impun un prag de varsta mai ridicat, de 20 sau chiar 22 ani.

O alta conditie este ca solicitantul sa aiba un venit stabil. Acest lucru se demonstreaza, de regula, prin vechimea in munca. O persoana care abia s-a angajat nu este acceptata, deoarece este posibil sa isi piarda mai usor jobul decat una care lucreaza de cativa ani.

In plus, creditele ipotecare se acorda pe perioade lungi, astfel ca bancile impun conditii mai dure la vechimea in munca in cazul acestor imprumuturi. Si aici conditiile difera de la o banca la alta, astfel ca este bine sa vizitezi mai multe institutii de credit. In general, bancile cu multe sucursale au conditii mai permisive.

Nu in ultimul rand, veniturile obtinute trebuie dovedite la banca prin documente, cum ar fisa fiscala pentru veniturile din salarii sau declaratia de impunere pentru veniturile din activitati independente. In cazul in care salariul este obtinut la negru, nu ai nicio sansa pentru a obtine credite, fiind eliminat din start.

Dincolo de aceste criterii, analiza scoring a bancii include si alte informatii despre solicitant, care sunt analizate in baza unui alogoritm specific. De aceea, un raspuns clar poate fi primit doar de la banca, unele efectuand aceste analize chiar si la call-center.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult