Creditele oferite in magazin sunt printre cele mai scumpe imprumuturi

Creditele oferite in magazin sunt mai usor de obtinut, dar costul acestora este deseori exagerat de mare. De aceea, mai bine mergi direct la banca si soliciti un credit de nevoi personale.

Principalul avantaj al creditului oferit in magazin este ca documentatia se depune in acelasi loc de unde iti cumperi bunul. Practic, depui toate actele necesare in magazin si revii in cateva zile ca sa iti ridici bunul, daca dosarul de credit s-a aprobat. Banca trimite banii direct in contul comerciantului, astfel ca nu trebuie sa iti mai faci griji legate de plata.

Usurinta de obtinere a creditului este insa contrabalansata de costul acestuia. DAE trece frecvent de 30% si poate ajunge chiar si la 50%. Nu te lasa pacalit de denumirea acestor credite.

Chiar daca se numeste “credit fara dobanda sau cu rate cadou”, verifica intotdeauna DAE si vei afla adevaratul cost al imprumutului.

In mod normal, un credit de nevoi personale in lei are o DAE de 15-20% daca il obtii de la banca, astfel ca poti economisi sume importante de bani. De aceea este mult mai indicat sa mergi la banca si sa soliciti direct un credit. Poti retrage apoi banii de la ghiseu (caz in care nu se aplica niciun comision de retragere de numerar, conform legii) pentru a cumpara bunul dorit din magazin.

Daca DAE este de 40%, pentru un credit de 2.500 lei ajungi sa platesti peste 5.000 lei in decurs de 5 ani. Adica, platesti produsul de 2 ori. La un credit cu DAE de 16-18%, suma totala de rambursat va fi de aproximativ 3.500 lei, astfel ca economisesti peste 1.500 lei.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult