Conturi online la Fisc pentru persoanele din Bucuresti si Ilfov

anaf bucurestiPersoanele care locuiesc in Bucuresti si Ilfov isi pot crea un cont online la Fisc, cu ajutorul caruia pot afla informatii despre propria situatie fiscala.

Aplicatia este denumita Spatiul privat virtual, fiind dezvoltata de Ministerul Finantelor Publice si ANAF.

Intr-o prima etapa, aplicatia este disponibila doar pentru locuitorii cu domiciliul fiscal in Bucuresti si Ilfov, urmand ca din 2015 sa fie extinsa la nivel national.

Prin intermediul acestei aplicatii, persoanele pot afla soldul obligatiilor neachitate si decizia de impunere (incepand cu cea aferenta veniturilor obtinute in 2013).

De asemenea, se poate obtine Nota privind obligatiile de plata, cu care contribuabilul trebuie sa se prezinte la casieria ANAF pentru a face plata. Informatiile din cuprinsul notei pot fi utilizate si pentru a achita suma prin transfer bancar.

Pentru a accesa aplicatia, persoanele fizice se pot identifica prin credentiale de tip nume/parola insotite de coduri de autentificare, de unica folosinta. Pe viitor, se va  crea si posibilitatea de a utiliza certificate digitale.

Persoanele care au primit in anii anterior o decizie de impunere fiscala, pot folosi informatii din acest document pentru a-si deschide cont. In caz contrar, pentru a certifica datele personale completate la inregistrarea online, utilizatorul trebuie sa se deplaseze la o unitate ANAF.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult