Cum pot avea acces la banii din contul bancar?

Banii din banca pot fi gestionati prin intermediul ghiseelor bancare, precum si prin canale alternative, ce permit accesul mai facil la banii din cont.

Ghiseul bancar

Cel mai simplu mod pentru accesul la banii din contul bancar este prin intermediul unitatilor bancare. Te prezinti la ghiseul unei agentii, unde pot efectua retrageri si depuneri de numerar, transferuri bancare sau diverse plati.

In acest caz, ai nevoie doar de un cont curent, fara niciun alt serviciu suplimentar.

Aceasta modalitate de lucru are insa doua mari dezavantaje: poti avea acces la banii din cont doar in timpul programului de lucru al unitatilor bancare, iar costurile platite pentru tranzactii sunt mai ridicate, atunci cand operatiunea se efectueaza la ghiseu.

O astfel de solutie este recomandata atunci cand ai nevoie doar ocazional de acest cont bancar si  efectuezi rar tranzactii prin banca.

Card de debit

Daca faci tranzactii mai des, atunci cardul de debit este prima solutie pe care ar trebui sa o ai in vedere. Cardurile de debit permit efectuarea de plati la comercianti si cumparaturi pe internet. Cardul este asociat contului curent, astfel ca dupa orice plata, se vor retrage bani din contul bancar.

Cu ajutorul cardului, pot retrage bani din cont de la orice ATM, atat al bancii proprii cat si al altor banci. Costul tranzactiilor este de regula, mult mai mare atunci cand folosesti cardul la bancomatele altor banci.

Prin urmare, cardul te ajuta sa ai access la banii din cont in orice moment, din foarte multe puncte de lucru.

Online si mobile banking

Urmatorul nivel il reprezinte aplicatiile de internet si mobile banking. Prin intermediul lor, ai acces la banii tai la orice ora si din orice loc, cu conditia sa te poti conecta la internet.

In plus, poti efectua foarte multe operatiuni, cum ar fi plati facturi, transferuri bancare, plati programate, administrare depozite. Costurile acestor operatiuni sunt mult reduse, comparativ cu cele efectuate la ghiseu.

Aceste solutii sunt foarte avantajoase pentru consumatori, fiind recomandate pentru conturile bancare principale (conturile unde ne incasam veniturile si  din care efectuam in mod curent plati).

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult