Comisionul de risc va fi returnat catre inca 260 de consumatori

Foto: Naypong/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: Naypong/ FreeDigitalPhotos.net

ANPC a castigat, in mod definitiv si irevocabil, un proces cu o banca. Aceasta va returna catre 260 de clienti sumele incasate prin rebotezarea comisionului de risc in comision de administrare.

Anunt sponsorizat

Dobanzi cum se cuvine pentru economiile tale! Deschide un depozit online cu 4,25% dobanda.

Consumatorii au avut castig de cauza deoarece au facut reclamatii in perioada in care OUG 50/2010 se aplica in forma initiala. Incepand cu 21 iunie 2010 si pana la pe 2 ianuarie 2011, prevederile legale se aplicau tuturor contractelor de credit, indiferent de momentul semnarii lor.

In acea perioada, bancile aveau voie sa practice doar 4 tipuri de comisioane la credit, iar comisionul de risc nu era unul dintre ele. Cu toate acestea, unele banci nu au vrut sa elimine acest comision si l-au rebotezat in comision de administrare.

Cei 260 de clienti urmeaza sa primeasca inapoi toti banii incasati de banca sub forma comisionului de risc, incepand cu 21 iunie 2010 si pana in prezent. Acesti clienti au credite cu valori cuprinse intre 20.000 euro si 400.000 euro, iar comisionul de risc/administrare variaza intre 0,15 si 0,26%.

ANPC nu a precizat care este banca cu care a avut proces. Printre bancile care au rebotezat comisionul de risc in comision de administrare se numara BCR si Volksbank.Esti multumit de serviciile financiare?

Posteaza experienta avuta cu banca si ajuta alte persoane sa se decida, atunci cand vor sa cumpere un produs similar.

Citeste recenzii