Comisioane abuzive la creditele Credit Europe Bank

credit europe bank 2ExpertulBanilor.ro va prezinta un nou caz de comisioane abuzive. Credit Europe Bank a pierdut un proces, in urma caruia au fost declarate abuzive comisioanele de acordare si cele de administrare aferente unui credit.

Sentinta a fost data pe 30 ianuarie 2014, de catre Tribunalul Bucuresti, sectia a VI-a Civila, conform informatiilor furnizate de casa de avocatura Avram Codrut, care a reprezentat consumatorii.

Tribunalul a respins recursul bancii si a mentinut sentinta instantei de fond, care a anulat cele 2 comisioane, in baza Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive.

In urma acestei decizii, Credit Europe Bank este obligata sa returneze toate sumele incasate in contul acestor comisioane, de la momentul incheierii contractului si pana la zi, la care se adauga dobanda legala. In plus, banca nu mai poate percepe aceste comisioane pe viitor.

Hotararea este irevocabila si definitiva, se aplica numai clientilor din acest dosar si reprezinta un precedent important pentru spetele cu comisioane abuzive, a precizat casa de avocatura.

Banca a castigat un proces similar

Modul in care instantele de judecata interpreteaza legea nu este insa mereu acelasi. Conform unui comunicat emis de Credit Europe Bank, Tribunalul Bucuresti a dat castig de cauza bancii la inceputul acestui an, intr-o cauza similara.

In comunicat se precizeaza ca banca va pune in aplicare de indata hotararea instantei de judecata, insa, in restul proceselor va urma toate caile legale de atac pentru a-si sustine punctul de vedere.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult