Clientii Volksbank pot scapa de creditele in franci

volksbank3Clientii Volksbank vor putea opta pentru conversia creditelor in franci elvetieni, urmand ca o parte din datorie sa fie stearsa. In plus, incasarea comisionului de risc a fost stopata.

Banca Transilvania  – in calitate de actionar al Volksbank Romania – a dat startul campaniei de conversie a creditelor in franci, valabila pana pe 31 iulie 2015.

Incepand din 4 mai 2015, clientii cu credite in franci vor fi contactati telefonic si invitati la o intalnire.
 
Prioritate vor avea clientii care nu au restante. Cu aceasta ocazia, li se va prezenta oferta de conversie:

  • returnarea sumelor deja platite in contul comisionului de risc, prin reducerea soldului creditului;
  • stergerea partiala a datoriei, prin reducerea soldului ramas al creditului cu 22,5%;
  • conversia soldului ramas la cursul BNR.

 

“Valoarea efectiva a reducerii totale difera in functie de situatia fiecarui client in parte, tinandu-se cont de soldul creditului, de sumele de plata scadente la care se face conversia, de eventualele restante si penalitati sau de situatiile particulare in care comisionul de risc/administrare a fost deja recuperat de la Volksbank Romania de catre clienti”, se arata in comunicatul Bancii Transilvania.

Clientii vor avea la dispozitie 15 zile pentru a lua decizia de acceptare a ofertei. Programarea pentru semnarea documentelor se va face dupa ce banca va primi acceptul clientului. In plus, banca va suporta toate costurile notariale legate de conversie.

Conform Bancii Transilvania, aproape 18.300 de clienti ar putea beneficia de aceasta oferta.
 
Masuri reparatorii pentru clientii cu credite in lei si euro

Si pentru clientii Volksbank cu credite in lei si euro, Banca Transilvania a luat masuri reparatorii. Incepand din data de 8 aprilie 2015, nu se mai calculeaza comision de risc sau de administrare.

In plus, in a doua parte a anului 2015, va fi returnat comisionul de risc achitat si nerecuperat de clienti pentru credite in alte monede decat CHF. De aceasta decizie, vor beneficia aproximativ 15.000 de clienti.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult