Clientii Prima Casa se vor putea muta intr-o locuinta mai mare

Foto: Ambro/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: Ambro/ FreeDigitalPhotos.net

Persoanele care au credite Prima Casa vor avea posibilitatea sa isi schimbe locuinta actuala cu una mai mare, prin intermediul unui nou imprumut Prima Casa.

Ministerul Finantelor Publice propune modificarea programului Prima Casa pentru a permite persoanelor care au luat anterior credit sa se mute intr-o casa mai mare. Masura este justificata prin solicitarile primite de minister de la beneficiari.

Conditii pentru schimbarea locuintei

Pentru a schimba locuinta luata prin credit Prima Casa, va trebui sa indeplinesti urmatoarele conditii:

  • locuinta pe care vrei sa o cumperi trebuie sa aiba o suprafata utila mai mare decat actuala locuinta sau sa aiba o valoare mai mare, conform rapoartelor de evaluare intocmite cu ocazia obtinerii creditului;
  • trebuie sa vinzi locuinta actuala pana la data achizitiei unei noi locuinte.

 

Pasii de urmat

Procedura este urmatoarea: vinzi locuinta actuala si stingi creditul actual. Primesti apoi un nou credit Prima Casa, prin care cumperi noua locuinta.

Valoarea totala a creditului nu trebuie sa depaseasca pragul impus de lege: 57.000 euro pentru apartamente deja construite si 62.500 euro, pentru locuinte noi, destinate achizitionarii dupa finalizare.

Isi vor putea schimba locuinta chiar si clientii pentru care nu a expirat inca interdictia de 5 ani pentru vanzarea locuintei.

Noul imprumut va avea aceleasi interdictii ca si cel actual, respectiv interdictia vanzarii pe o perioada de 5 ani de la data achizitiei si interdictia grevarii cu orice alte sarcini. In prezent, creditele Prima Casa se acorda doar in lei.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult