City Insurance iese din procedura de redresare financiara

ASF a decis sa inchida procedura de redresare financiara pentru City Insurance, dupa ce actionarii au recapitalizat societatea.

asf1Conducerea ASF a aprobat incheierea procedurii de redresare financiara pentru City Insurance, deoarece situatia financiara a companiei de asigurari a fost restabilita.

Decizia a fost luata dupa ce actionarii au acordat un imprumut subordonat, in numerar, in valoare 50 milioane euro.

Totodata, ASF a pus in sarcina conducerii aplicarea un set de masuri, pentru urmatoarele 6 luni. Autoritatea va monitoriza modul de instrumentare a dosarelor de dauna, precum si politica de investitii a societatii.

City Insurance este asiguratorul pentru care ASF a primit cele mai multe petitii in 2016. Din cele peste 9.000 de petitii inregistrate in cursul anului trecut de autoritatea de supraveghere, peste o treime se refera la contractele incheiate de City Insurance.

Iar comparativ cu 2015, reclamatiile cu privire la City Insurance au crescut cu peste 70%.

Compania a subevaluat daunele

City Insurance a intrat in procedura de redresare financiara in aprilie 2016, dupa ce ASF a constatat ca indicatorii de solvabilitate si lichiditate se afla sub limita minima permisa de lege.

Controalele efectuate de ASF au scos la iveala ca societatea a subevaluat dosarele de daune. Analiza datelor din 2015 a aratat ca dauna medie era de aproximativ 5.900 lei, in timp ce societatea lua in calcul o rezerva de dauna medie de numai 2.900 lei.