City Insurance iese din procedura de redresare financiara

ASF a decis sa inchida procedura de redresare financiara pentru City Insurance, dupa ce actionarii au recapitalizat societatea.

Anunt sponsorizat

Alege depozitul online pe 3 ani cu 4,5% dobanda anuala.

asf1Conducerea ASF a aprobat incheierea procedurii de redresare financiara pentru City Insurance, deoarece situatia financiara a companiei de asigurari a fost restabilita.

Decizia a fost luata dupa ce actionarii au acordat un imprumut subordonat, in numerar, in valoare 50 milioane euro.

Totodata, ASF a pus in sarcina conducerii aplicarea un set de masuri, pentru urmatoarele 6 luni. Autoritatea va monitoriza modul de instrumentare a dosarelor de dauna, precum si politica de investitii a societatii.

City Insurance este asiguratorul pentru care ASF a primit cele mai multe petitii in 2016. Din cele peste 9.000 de petitii inregistrate in cursul anului trecut de autoritatea de supraveghere, peste o treime se refera la contractele incheiate de City Insurance.

Iar comparativ cu 2015, reclamatiile cu privire la City Insurance au crescut cu peste 70%.

Compania a subevaluat daunele

City Insurance a intrat in procedura de redresare financiara in aprilie 2016, dupa ce ASF a constatat ca indicatorii de solvabilitate si lichiditate se afla sub limita minima permisa de lege.

Controalele efectuate de ASF au scos la iveala ca societatea a subevaluat dosarele de daune. Analiza datelor din 2015 a aratat ca dauna medie era de aproximativ 5.900 lei, in timp ce societatea lua in calcul o rezerva de dauna medie de numai 2.900 lei.Esti multumit de serviciile financiare?

Posteaza experienta avuta cu banca si ajuta alte persoane sa se decida, atunci cand vor sa cumpere un produs similar.

Citeste recenzii