City Insurance conduce detasat in topul reclamatiilor

city-insuranceCity Insurance a devenit liderul de necontestat al reclamatiilor in sectorul asigurarilor, in conditiile in care societatea se confrunta cu probleme grave si are nevoie urgent de infuzie de capital.

In primele 6 luni din 2016, ASF a primit de la consumatori aproape 5.000 de petitii, legate de asigurari. Dintre acestea, 37,5% au vizat societatea City Insurance.

Comparativ cu perioada similara din 2015, petitiile legate de City Insurance s-au majorat cu 165%, ceea ce semnaleaza acumularea unor probleme semnificative.

Societatea are nevoie urgenta de capital suplimentar

In aprilie 2016, City Insurance a intrat in procedura de redresare financiara, iar recent, ASF a aprobat planul de redresare. Principala conditie este majorarea capitalului social cu 30 milioane euro pana la sfarsitul lunii septembrie 2016.

Toate politele emise de societate raman valabile, dar asa cum se observa, aceste asigurari genereaza numeroase nemultumiri.

Cresteri semnificative ale petitiilor s-au mai inregistrat si fata de societatile Carpatica Asig (+45%) si Asirom (+26%).

Un caz special il reprezinta Forte Asigurari, pentru care ASF a cerut falimentul. Numarul de petitii a urcat de la numai la 3 la peste 200 de reclamatii pe semestru.

Societatile de asigurare cu cele mai putine reclamatii sunt Generali si Groupama.

Jumatate dintre petitii se finalizeaza prin plata despagubirilor

Numultumirile consumatorilor sunt legate in principal de asigurarile RCA si Carte Verde. Din petitiile primite de ASF cu privire la produsele de asigurare, 77% vizeaza asigurarile de tip RCA.

Aproape 68% din petitii au fost finalizate si solutionate in favoarea petentilor, iar 50% dintre petitii au condus la plata despagubirilor cuvenite.

Aceste rezultate ar trebui sa incurajeze tot mai multi consumatori sa faca plangeri la ASF daca sunt nemultumiti de modul in care asiguratorul le-a solutionat dosarul de dauna, deoarece pot obtine fara un efort prea mare si fara costuri o solutie favorabila.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult