Care sunt cele mai avantajoase depozite bancare?

Depozitele bancare cele mai avantajoase nu sunt neaparat cele pe termene mai lungi. Expertul Banilor te ajuta sa gasesti rapid promotiile. Fii pregatit insa se depui banii pe perioada mai putin obisnuite.

Foto: jk1991/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: jk1991/ FreeDigitalPhotos.net

In mod normal, bancile platesc dobanzi mai mari la depozite, pe masura ce perioada de economisire creste. Un depozit pe un an va avea dobanzi cu mult mai mari decat unul pe o luna.

Astfel, cei care decid sa isi blocheze banii la banca pentru o perioada mai lunga isi imbunatatesc randamentul obtinut.

Aceasta regula nu se respecta insa atunci cand apar promotii. In aceste situatii, unele banci decid sa acorde dobanzi cu mult peste media pietei insa doar pentru o anumita scadenta. Pentru a fructifica aceste oferte trebuie sa fii dispus sa alegi o alta perioada de economisire.

Cum gasim depozitele avantajoase?

Expertul Banilor te ajuta sa vanezi depozitele bancare cele mai avantajoase in sectiunea de comparatii Dobanzi Depozite. Iti prezentam mai jos cum trebuie efectuata cautarea ofertelor:

1.    Completeaza Suma pe care doresti sa o depui la banca.
2.    La campul Perioada de economisire alege optiunea Alte perioade. Selecteaza apoi ca sa vizualizezi toate ofertele de la 1 luna la 12 luni.
3.    La campul Plata dobanzii, alege optiunea Toate ofertele.
4.    Apasa apoi butonul Calculeaza pentru a lista toate ofertele.

comparatii_depozite
5.    Ordoneaza ofertele dupa rata dobanzii.

sortare_dobanzi

Dobanzi mai mari pentru perioade mai putin obisnuite

La data publicarii articolului, cea mai mare dobanda era de 2,5% la un depozit pe 5 luni la Idea Bank. Iar pe locul urmator se clasa TBI Bank, cu o dobanda de 2,35% la un depozit pe 12 luni.

Pe locul 3 se situeaza tot un depozit mai putin obisnuit: depozit pe 7 luni la Libra Bank cu o dobanda de 2,25%.

Prin urmare, depozitele pe perioade atipice sunt avantajoase deoarece te ajuta sa beneficiezi de dobanzi mai mari, fara sa fii nevoit sa iti blochezi banii pe perioade foarte lungi.

Folosind comparatorul realizat de Expertul Banilor in acest mod poti gasi oricand cele mai avantajoase depozite bancare.

Aceasta modalitate de economisire este recomandata doar atunci cand nu intentionezi sa retragi banii inainte de scadenta depozitului. In cazul unei retrageri premature a banilor, pierzi intregul castig.

Daca estimezi ca s-ar putea sa ai nevoie de bani mai devreme, alege ca durata depozitului sa corespunda cu orizontul de timp dupa care vei avea nevoie de economiile tale.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult