CEC Bank acorda credite punte in programul Start-Up Nation

CEC Bank a fost selectata sa distribuie alocatia financiara nerambursabila disponibila prin programul Start-Up Nation si sa acorde credite punte companiilor interesate de finantare.

cec 2

Banca va acorda credite punte la solicitarea firmelor selectate sa participe in programul guvernamental de sustinere a noilor afaceri, Start-Up Nation. Statul acorda subventii de pana la 200.000 lei pe beneficiar, prin acest program.

Creditul oferit de CEC poate acoperi cheltuielile eligibile aferente planurilor de afaceri, pana la eliberarea transelor de catre stat.

Cu ajutorul creditului, firmele pot beneficia mai rapid de subventie, urmand ca imprumutul sa fie rambursat integral atunci cand statul vireaza banii.

Creditul are costuri ridicate pe termen scurt

Creditele se acorda la o rata a dobanzii de 3,99% pe an, la care se adauga comisioane totale de 2% din suma finantata. Suplimentar, clientul are de achitat si comisioane de garantare catre FNGCIMM.

Atunci cand creditul punte se obtine pentru perioade de cateva luni, comisioanele urca semnificativ costul total.

De exemplu, daca luam in calcul un credit punte pe o perioada de 3 luni, atunci DAE este de 17,5% (fara a include comisionul FNGCIMM). In cazul in care perioada de rambursare este de 6 luni, DAE coboara 11,5%.

Poti simula costul total al creditului in functie de diverse perioade, cu ajutorul calculatorului Rate Credit. Durata maxima a creditului este de 12 luni.

Este important pentru antreprenori sa ia in calcul si costul creditului, deoarece acest lucru le afecteaza planul de afaceri. Dobanzile si comisioanele vor fi cheltuieli eligibile, suportate din ajutorul nerambursabil.

In cazul in care nu exista o oportunitate de afaceri ce trebuie valorificata rapid, este mai bine pentru antreprenori sa astepte incasarea subventiei de la stat decat sa obtina un credit.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult