Ce dezavantaj au cardurile de credit American Express?

Sigla cardului de credit poate pare putin importanta, insa sunt situatii cand aceasta are un rol crucial. ExpertulBanilor.ro iti arata de ce cardurile de credit American Express nu sunt atractive.

De cele mai multe ori, alegem cardul de credit fara sa ne gandim la sigla acestuia. Nu acordam atentie daca este Visa, MasterCard sau American Express si ne uitam mai mult la costul cardului de credit, la perioada de gratie sau la programele de rate fara dobanda.

Sigla poate avea insa uneori o importanta mai mare decat ne-am putea imagina, prin intermediul retelei de acceptare.

Aria de acceptare – punctul slab

In general, putem utiliza cardul de credit Visa sau MasterCard la orice comerciant care are instalat un POS (acel aparat prin care se trece cardul, cand se face plata). Astfel, daca ai un astfel de card nu trebuie sa-ti faci nicio problema: cardul tau va fi acceptat.

Nu acelasi lucru se intampla cu cardurile de credit American Express. Acestea sunt acceptate la mult mai putini comercianti. Initial, plata cu aceste carduri se putea efectua doar la cele 8.000 de POS-uri instalate de Bancpost.

Vestea buna este ca Bancpost a semnat un acord cu UniCredit pentru a accepta la plata aceste carduri, astfel ca reteaua de acceptare a crescut cu inca 10.800 de POS-uri.

In total, sunt doar 21.000 de POS-uri in Romania unde se pot face plati cu cardurile American Express, in timp ce cardurile Visa si MasterCard pot fi utilizate la peste 120.000 de POS-uri.

Astfel, sunt foarte multe locatii din Romania unde nu vei putea plati cu cardul Amercian Express, cum ar fi retele de supermarketuri, de benzinarii sau de magazine cu electronice.

Ce pierzi daca nu pot plati cu cardul?
Nu vei putea beneficia de perioada de gratie la cumparaturile dorite sau de rate fara dobanda. Aceste facilitati se acorda atunci cand platesti cumparaturile cu cardul.

Pentru a afla mai multe informatii utilitare, ExpertulBanilor.ro va recomanda ghidul Card de credit.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult