Ce credit pot obtine cu venitul meu?

Bancile stabilesc praguri diferite pentru venitul minim pe care un client trebuie sa-l obtina pentru a fi eligibil. De regula, bancile care acorda credite scumpe accepta si solicitanti cu venituri mai mici.

Venitul minim impus de banca face parte din criteriile generale utilizate pentru selectarea clientilor, alaturi de vechimea totala in munca, vechimea la actualul loc de munca, domeniul de activitate si dimenisiunea firmei unde esti angajat, etc.

In principiu, atunci cand o banca accepta un solicitant cu venit mai mic, isi asuma un risc mai mare de neplata. Iar acest risc se acopera prin practicarea unor dobanzi mai mari. Din acest motiv, bancile care accepta solicitanti cu venituri mai mici, ofera si credite mai scumpe.

Chiar daca indeplinesti conditia de venit minim, acest lucru nu inseamna ca poti obtine si creditul dorit. Valoarea imprumutului se stabileste in functie de venitul realizat de client si de gradul de indatorare practicat de banca.

Pentru a putea evalua suma maxima pe care o poti imprumuta de la banca, Expertul Banilor iti pune la dispozitie calculatoare speciale in acest scop:

 

Aceste calculatoare functioneaza similar cu cele utilizate de banci pentru evaluarea capacitatii de rambursare a clientilor potentiali, fiind adaptate la cele mai recente reglementari prudentiale impuse de BNR.

Scopul calculatorul este doar unul orientativ, valori exacte cu privire la suma pe care o poti imprumuta putand fi aflate doar in unitatile bancare. Nu uita insa ca bancile au politici diferite, astfel ca este posbil ca o banca sa accepte sa te imprumute, in timp ce alta sa te refuze.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult